Päevavalguslamp TL30 Beurer

Beurer 608.05 tootepilt
  • Beurer 608.05 tootepilt 1
  • Beurer 608.05 tootepilt 2

Pildid on illustratiivsed. Nendel kujutatud toode võib erineda pakutavast või sisaldada tootekomplekti mittekuuluvaid osiseid.

TootjaBeurer
Tootekood608.05
Hind61,31 €
Hind (km-ta)50,25 €
Tarneaeg2-4 tp
Kogus 5+  tk
TransportTASUTA ÜLE EESTI!
ESTO
Telia
LHV

ESTO järelmaksu kalkulaator

Tähelepanu! Järelmaks on finantskohustus,
millega kaasnevad kulud. Tutvu tingimustega siin.

Telia järelmaksu kalkulaator

Tähelepanu! Järelmaks on finantskohustus,
millega kaasnevad kulud. Tutvu tingimustega siin.

LHV järelmaksu kalkulaator

Tähelepanu! Järelmaks on finantskohustus,
millega kaasnevad kulud. Tutvu tingimustega siin.

Talvisel ajal, kui valget aega on oluliselt vähem ning inimesed viibivad rohkem siseruumides, võib valguse puudumine meie enesetunnet oluliselt mõjutada. Seda nimetatakse sageli „talvedepressiooniks“.

Sümptomid võivad ilmneda mitmel viisil:
• Tasakaalutus
• Suurenenud unevajadus
• Meeleolulangus
• Isutus
• Energia ja elurõõmu puudumine
• Keskendumisraskused
• Üldised ilmastikutingimustest põhjustatud muutused enesetundes

Nende sümptomite põhjus on see, et valgus ja eelkõige päikesevalgus on eluks hädavajalik ning sellel on inimkehale otsene mõju. Päikesevalgus juhib kaudselt melatoniini tootmist, mis eraldub vereringesse ainult pimeduses. See hormoon annab organismile teada, millal on aeg magada. Seega suureneb napima päikesevalgusega kuudel melatoniini tootmine. See muudab hommikuti tõusmise raskemaks, sest organismi funktsioonid on aeglustunud. Kui kasutad päevavalguslampi vahetult pärast hommikul ärkamist ehk võimalikult vara, lõpetad melatoniini tootmise ning tuju muutub paremaks.

Lisaks sellele takistab valguse puudumine õnnehormooni serotoniini tootmist, mis meie enesetunnet oluliselt mõjutab. Seega toob valguse kasutamine kaasa kvantitatiivsed muutused hormoonides ja aju neurotransmitterites, mis võivad mõjutada meie aktiivsuse taset, tundeid ja enesetunnet. Valgus võib hormonaalse tasakaalutuse negatiivse mõju vastupidiseks muuta. Ereda valgusega lamp sobib päikesevalguse asendamiseks, et hormonaalset tasakaalutust kompenseerida.

Meditsiinis kasutatakse ereda valgusega lampe valguse puudusest tingitud mõjude kompenseerimiseks. Ereda valgusega lambid toodavad rohkem kui 10 000 luksist valgust (15–20 cm vahemikus). See valgus võib inimkeha mõjutada ning seda saab kasutada raviks või ennetaval eesmärgil. Tavaline elektrivalgus ei ole hormonaalse tasakaalu mõjutamiseks piisav. Näiteks hästivalgustatud kontoris ei ületa valgustugevus 500 luksi.

Saada toode sõbrale